Πλημμύρισε ο Κάμπος της Καλλιθέας..!!

2014-06-03 21:42

Η απόλυτη καταστροφή...!!!!

 

-Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στον οικισμό της Καλλιθέας αφού οι ισχυρές βροχοπτώσεις και η αδυναμία του καναλιού να συγκρατήσει εντός της κοίτης του το νερό ,  έχουν μετατρέψει τους αγρούς που με τόσο κόπο και χρήμα καλλιέργησαν οι αγρότες της Καλλιθέας ,κυριολεκτικά σε λίμνες…!!!Στο έλεος του νερού τα καρούλια και τα αντλιοστάσια ..!!!!

-Προσπαθούσαν με κάθε μέσο εδώ και δύο ημέρες να σώσουν τις καλλιέργειες, κυρίως με άντληση….μάταια όμως…η χθεσινή νεροποντή κυριολεκτικά τους ισοπέδωσε!!! Χάθηκε κάθε ελπίδα για να σώσουν το βιός τους….

-Δικαιολογημένη η οργή και ο θυμός για τους αγρότες της Καλλιθέας, διότι  εδώ και χρόνια υπάρχει το πρόβλημα με το κανάλι και την αδυναμία του να συγκρατήσει εντός της κοίτης του τα νερά, με τις κατά καιρούς Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές (γνωρίζοντας το πρόβλημα) να σφυρίζουν αδιάφορα..

-Προ δεκαετίας, είχε ξεκινήσει  έργο καθαρισμού και εκβάθυνσης του εν λόγο καναλιού, το οποίο όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ..!!

 

Φυσικό φράγμα για το νερό αποτελούν τα καλάμια στο κανάλι..!!!

-Ας ελπίσουμε η νέα Δημοτική και Περιφερειακή αρχή να επιμεληθούν επι αυτού του χρόνιου προβλήματος και επιτέλους να γίνει πράξη η τόσο αναγκαία εκβάθυνση του καναλιού στην Καλλιθέα…

 

- Αλτίνος Σταύρος -